10 Tips om uw verhuizing goed te laten verlopen

1. Haal goede verhuisdozen.
Verhuizen valt meestal duurder uit dan gewenst. Daarbij moet u denken aan de aanschaf van verhuisdozen. De goede dozen, die niet zomaar uit elkaar vallen zijn dozen die wat duurder zijn. Bel of bestel gebruikte dozen van een erkend verhuisbedrijf. Die zijn meestal de helft goedkoper en kunnen minimaal nog 2-3 rondes mee. Wilt u dat wij verhuisdozen voor u regelen? Geef dat graag aan bij het aanvragen van onze diensten.

2. Geef weg wat u niet meer gebruikt.
Bij een verhuizing is het de ideale tijd om alle spullen door te zoeken. Er kan wellicht van alles gedoneerd worden of zelfs weggegooid. Neem de tijd om alle bezittingen uit te zoeken en te sorteren. Zo zorgt u voor minder rommel in de nieuwe woning.

3. Maak een schoonmaak planning.
Het is handig om vooruit te plannen. Vergeet bijvoorbeeld niet de koelkast te ontdooien en schoon te maken. Het liefst 24-48 uur voor de verhuizing.

4. Maak foto’s van uw electronica
Voordat u de stekker uit uw electronica haalt en alle kabels loskoppelt, is het handig om een foto te maken van da aansluitingen op uw apparatuur. Denk bijvoorbeeld aan de achterkant van de televisie, de internet modem, de tv ontvanger etc. Hiermee wordt het makkelijker voor u om alles weer aan te sluiten na de verhuizing.

5. Pak een doos in voor de eerste paar nachten.
De meesten denken er niet aan en lopen uiteindelijk door het hele huis om pyama’s, koffiezetapparaten of toilet artikelen te vinden. Pak een doos in die u de eerste dagen nodig zult hebben zoals borden, bestek of een haardroger.

6. Wikkel uw dressoir in met plastic folie
Gebruik plastic folie om lades dicht te houden tijdens de rit in de verhuiswagen. Ook is het op deze manier mogelijk om alle inhoud in de lades te houden omdat de lades tijdens de rit niet open kunnen glijden.

7. Wat is de beste manier om een doos in te pakken?
Groepeer items van vergelijkbare grootte en hetzelfde gewicht in dezelfde doos. Probeer bezittingen van verschillende kamers niet te combineren. Wikkel de zwaarste items in verpakkingsmateriaal en leg die in de bodem van de doos. Beveilig de inhoud door lege ruimtes in te vullen met licht verpakkingsmateriaal. Verzegel de doos met stevige tape en label de doos met de inhoud en schrijf de kamer op waar de inhoud hoort.

8. Waarmee kan ik glaswerk het beste inpakken?
Zorg voor een bodem van proppen papier. Rol de glazen in stevig inpakpapier en eindig met een lag van proppen papier. Hiermee creëer je boven ook een extra lag luchtkussens.

9. Hoe kan ik (TV)beeldschermen het beste inpakken?
TV schermen zijn over het algemeen zeer kwetsbaar. Het is altijd aan te raden om de TV in te pakken in de originele doos. Heeft u deze niet meer? Gebruik dan een grote doos, pak de TV goed in en zorg voor veel vulmateriaal zodat het niet kan verschuiven.

10. Wat kan ik alvast doen voor de verhuisdag?
Een veelgemaakte fout is het te laat beginnen met inpakken zodat de verhuizers niet gelijk kunnen beginnen met verhuizen. Een perfecte voorbereiding start met het goed inpakken van spullen die mee moeten. Label alles van tevoren zodat het makkelijker is om aan te geven waar bepaalde spullen moeten staan op het nieuwe adres.

Een goede voorbereiding is het halve werk! Wilt u uw verhuizing met ons bespreken? Neem contact op met iMoovers op 06 – 43 84 63 22 of stuur ons een mail naar info@imoovers.nl

Menu