Veiligheidstips die iedereen moet weten tijdens het verhuizen

Verhuizen kan moeilijker zijn dan u zou verwachten. Het is vermoeiend werk dat zelfs zou kunnen oplopen tot ernstige verwondingen als u niet voorzichtig bent. Uzelf beschermen tijdens de verhuizing is net zo belangrijk als het beschermen van uw bezittingen. Hier een aantal fundamentele tips vanuit iMoovers om op een veilige manier te verhuizen.

Pak uw dozen niet te vol in
Alleen omdat er zoveel boeken in een doos passen, wil dat nog niet zeggen dat u dat ook moet doen. Verhuisdozen zijn ontworpen om een bepaald gewicht te dragen. Verpak dus niet meer dan 20 kilo in een kleine doos, 30 kilo in een medium doos en 40 kilo in een grote doos. Extra grote dozen moeten alleen worden gebruikt voor grote items, maar niet perse zware items, zoals dekbedden, kleding en kussens.

Wikkel scherpe voorwerpen en messen goed in
Het is slim om alle scherper voorwerpen zoals messen, tuingerei en dergelijke goed in te pakken zodat u zich niet verwond tijdens het inpakken en uitpakken van de dozen. Voor extra bescherming kunt u het ingepakte voorwerp in een theedoek wikkelen.

Maak gebruik van een verhuisplan
Het tillen van zware voorwerpen is onderdeel van het verhuisproces. Om te zorgen dat iMoovers het zware werk doet, maken we een plan en bepalen we samen welke voorwerpen er bijvoorbeeld als eerst in de verhuiswagen worden geladen. Zo weet u van tevoren welke zware voorwerpen door ons getild moeten worden en welke voorwerpen u zelf zou kunnen optillen.

Zorg voor een duidelijk en schoon gangpad in het huis
Als u bezig bent met inpakken of uitpakken is het belangrijk dat u een duidelijk pad creëert. Dit pad moet ervoor dienen dat u kunt lopen zonder zorgen. Struikelen of vallen is op zich al geen goed idee tijdens het verhuizen, maar het wordt gevaarlijker als u bijvoorbeeld een zware doos in uw handen heeft of juist iets breekbaars.

Zorg dat kinderen en huisdieren niet of beperkt aanwezig zijn tijdens de verhuizing.
Als u kinderen en/of huisdieren heeft, is het slim om even een oppas te regelen of een familielid in te schakelen. Om de verhuizing zo veilig en efficient mogelijk te laten verlopen kunnen we zo eventuele ongelukken en onnodige schade voorkomen.

Gaat u verhuizen?
Geef uw verhuizing uit handen aan de professionals van iMoovers!
Wij hebben een goede planning, maken een strikte verhuisplan en hebben perfecte timing.

Menu